Hukuk Fakültesi öğrencilerimiz Zeynep Ülkü Kahveci ve Yusuf Kumtepe, Association Henri Capitant'ın sponsorluğunda düzenlenen Oxford Üniversitesi Fransız Hukuku Farazi Dava Yarışmasında (Oxford French Law Moot) üniversitemizi temsil etti. Dr. Berk Demirkol'un danışmanlığında ve Yrd. Doç. Dr. Valentin Retornaz ve Sidonie Dessart'ın destekleriyle yarışmaya hazırlanan ekibimiz, 13 Mart 2017 tarihinde Oxford Üniversitesi Karşılaştırmalı Hukuk Enstitüsünde gerçekleşen etkinlikte savunmalarını Fransızca sundu. Fransa Yargıtayı üyeleri ve Fransız profesörlerden oluşan hakim heyeti önünde gerçekleşen müsabakalar sonucunda, King's College London ve Oxford Üniversitesinin bulunduğu gruptan başarıyla çıkan ekibimiz yarı finalde yarışarak ilk dört takım arasına girdi.

fransiz-hukuku-farazi-dava-yarismasi