2009 yılında düzenlenen Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Çetin Emeç ve Abdi İpekçi müze sınıfları, 2017 yaz aylarında yapılan tadilat kapsamında yenilendi.

11 Nisan 2018 Çarşamba günü bu iki müze sınıf için sembolik bir açılış töreni düzenlendi. Çetin Emeç’in eşi Bilge Emeç, damadı Özalp Birol ile Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi İzet’in de katıldığı törende konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İnci Çınarlı görüşlerini; “Bu iki sınıf, geleceğin iletişimcilerini her zaman dürüstlük, çalışma azmi, entelektüel değerler ve meslek aşkı ile dolu iki gazeteci yazarın ilkeleri ile karşılamaya devam edecek” şeklinde ifade etti. Prof. Dr. Çınarlı, Bilge Emeç ve Nükhet İpekçi İzet’e sınıflarda sergilenmesi için bağışladıkları fotoğraf ve eşyalar için de teşekkürlerini iletti.

İletişim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Gülsün Güvenli de konuşmasında, 9 yıl önce Nükhet İpekçi’nin sınıfların açılışında söylediği “Babam sadece Galatasaray’a aidiyet duyuyordu” sözlerinden yola çıkarak Galatasaraylı basın şehitlerine değindi ve 1909 yılından itibaren basın şehidi olan 61 gazetecinin 6’sının Galatasaray Liseli olduğunu belirtti. Etkinlik, müze sınıfların ziyaretçiler tarafından gezilmesiyle sonlandı.