İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Faik Demir ve Uluslararası İlişkiler lisans son sınıf öğrencileri, Türk Dış Politikası dersini işlemek üzere 22 Kasım 2018 Perşembe günü eski Osmanlı başkenti ve önemli Türk kültür merkezi Bursa’ya eğitim gezisi düzenlediler. “I. Dünya Savaşı ve Milli Mücadele Döneminde Dış Politika” konulu ders, Kurtuluş Savaşı’ndaki askeri süreçle birlikte Osmanlı Devleti’ni hukuken sonlandıran ve Milli Mücadele’yi diplomatik bir zaferle taçlandıran Mudanya Ateşkes Antlaşması’na önemli ölçüde değindiğinden, rota Mudanya yönüne çevrildi. Mudanya’nın Tirilye beldesinde, XIX. yüzyıldan kalma tarihi bir bina olan eski Tirilye Kilisesi’nde (Faruk Çelik Kültür Merkezi) konu hakkında hazırlanan sunum yapıldı. Ardından bu ders kapsamında incelenen Batı Cephesi’nin kapanmasını ve Doğu Trakya ile İstanbul’un kurşun atılmadan kazanılmasını sağlamasının yanı sıra İsmet İnönü’nün diplomatik dehasının bir aynası olan Mudanya Mütarekesi’nin yapıldığı Mütareke Evi’ne ziyaret gerçekleştirilerek Türk tarihinin dönüm noktalarından birine tanıklık edildi. 1491 yılında II. Bayezid tarafından yaptırılan ve o tarihten beri Bursa’nın göz bebeği, ipek ve ticaret merkezi olan Koza Han,  Koza Han Derneği eski başkanlarından Hasan Tunçman’ın verdiği değerli bilgiler eşliğinde ziyaret edildi. Doç. Dr. Ali Faik Demir eğitim gezisi boyunca öğrencilere Bursa’nın Türk siyasal ve kültürel yaşamına katkılarına dair bilgiler verdi.