“Cumhuriyet’in 100. Yılı - Cumhuriyetten Bu Yana Yemek ve Kültürel Değişim” (Centenaire de la République - Cuisine et Transformation Culturelle en Turquie depuis la République) başlıklı sempozyum Üniversitemizde düzenlendi
“Cumhuriyet’in 100. Yılı - Cumhuriyetten Bu Yana Yemek ve Kültürel Değişim” (Centenaire de la République - Cuisine et Transformation Culturelle en Turquie depuis la République) başlıklı sempozyum Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında 24 Kasım 2023 Cuma günü Üniversitemizde düzenlendi.
Üniversitemiz ile Özyeğin Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen ve Türkiye’de yemek kültüründe yaşanan değişimler ve geçmişten gelen devamlılıkların irdelendiği sempozyumda, folklor, yemek kültürü, yemek sosyolojisi ve yemek tarihi alanında araştırmalarıyla öne çıkan sekiz değerli akademisyen sunum yaptı.
“Modern” ve “geleneksel” yaşam tarzı ve kültür paradigmasının yansımaları eşliğinde, Cumhuriyet’ten günümüze değişen Türk mutfak kültürünü yüz yıllık bir zaman diliminde ele alan sempozyumda eğlence ve yemek, dışarda yemek yemek, sofra kültürü gibi konular ve son yüz yılda Türkiye’de kavramsallaşan “millî mutfak”, “yerel mutfak” gibi söylemlerin ortaya çıkış süreci de incelendi.