A. Galatasaray Üniversitesi Senatosu ve Üniversite Yönetim Kurulu
2547 Sayili Yüksekögretim Kanununun hükümleri çerçevesinde Rektör,Rektör Yardimcilari ve Fakülte Dekanlari ile diger üyelerden olusan Galatasaray Üniversitesi Yönetim Kurulu ve Senatosu; İdari, hukuki ve mali alanlarda karar alan ana organlardir.
B. Esit Temsilli Türk-Fransiz Komitesi
Esit Temsilli Türk-Fransiz Komitesi, 14 Nisan 1992 tarihli Uluslararasi Anlasmanin 11.maddesi uyarinca Kurumun isleyisini saglayan bir istisare birimi olarak kurulmustur.
Bu komite asagidaki sahislardan olusmaktadir:
-Türk tarafindan, Disisleri Bakanligi’nin bir temsilcisi, Milli Egitim Bakanligi’nin bir temsilcisi ile Kurumun Rektörü,
-Fransiz tarafindan ise, Disisleri Bakanligi’nin bir temsilcisi, Milli Egitim Bakanligi’nin bir temsilcisi ve Kurumun Rektör Yardimcisi.
Uluslararasi anlasmaya göre Esit Temsilli Komite’nin yetki alani su sekildedir:
-Galatasaray Üniversitesi’nin mevcut yüksekögretim birimlerinin disinda baska birimlerin kurulmasini önermek. (madde 3)
-Egitim esaslarini belirlemek. Ilk ve ortaögretim programi ve yönetmeliklerinin hazirlanmasinda ise, Türk Milli Egitimi’nin genel hedefleri ve temel ilkeleri esas alinir.(madde 4)
-Sinif kontenjanlarini saptamak.(madde 7)
-Kuruma Fransiz Hükümeti tarafindan yapilacak katkinin kosullari hakkinda istisarede bulunmak.(madde 8)
-Kurumda görev alacak Fransiz uzman ve yetkililerin sözlesmelerinin esaslarini belirlemek.(madde 9)
-Pedagojik projeyi belirlemek,Fransiz dilinde verilen egitimin programlarini kararlastirmak ve Rektörün önerisi üzerine kurumdaki genel zaman kullanimini tesbit etmek.(madde 11)
C.Galatasaray Üniversitesi Yüksek Destekleme Komitesi
Türk Fransiz Esit Temsilli Komite toplantilarini müteakiben senede iki kez toplanan Galatasaray Üniversitesi Yüksek Destekleme Komitesi, aldigi kararlar çerçevesinde akademik faaliyetlerde bulunmaktadir. Yüksek Destekleme Komitesi Galatasaray Üniversitesi’nin sadece Paris Üniversiteleri ile degil, Fransa’daki diger üniversitelerle de iliskisini saglamaktadir. Üniversite Kütüphanesi’ni zenginlestirmek amaciyla Fransiz Milli Kütüphanesi ile “On-line” sistemle baglantiyi gerçeklestirmek; Bilgisayar ve Endüstri Mühendisligi Bölümleri için laboratuvar kurulmasinda yardimci olmak ve endüstri çevrelerinin bu bölümlerle iliskiye girmesini saglamak; Fransiz Üniversiteleri ile Galatasaray Üniversitesi arasinda ögrenci degisimini temin etmek Komite’nin faaliyetleri arasinda bulunmaktadir.Galatasaray Üniversitesi Yüksek Destekleme Komitesi’nin Seref Baskani Fransa Cumhurbaskani’dir. Komitenin diger üyeleri asagida gösterilmistir. Fransiz Tarafi: Raymond BARRE, Emile CAZIMAJOU, Gérard FONTAINE, Jean Noël JEANNENEY, Jacques LAFONT, Alain LANCELOT, Raymond HAIM LEVY, Robert MANTRAN, Michele Gendrau MASSALOUX, Fransiz Kültürel, Bilimsel ve Teknik Isbirligi Genel Müdür Yardimcisi, Bati Avrupa Koordinatörü.
Türk Tarafi: Milli Egitim Bakani, Milli Egitim Bakanligi Dis Iliskiler Genel Müdürü, Yildizhan YAYLA, Barlas TOLAN, Erdogan TEZIÇ, Coskun KIRCA, Inan KIRAÇ, Yigit OKUR.